contacht usga terugnaar de homepagina

],-~J L - 199,1 13.129 FROM KLM SECUR I TY PU 2-'06488062 TO 061e8967 P. 01

KLM Royal Dutch Airlines

date 19 NOVENBER 1997

telefax 020-6168967

from T.J. Platenkamp

function Sr. VP Security Services SPL/AV telephone 020-6491560

telefax 020-6488062subject GESPREK MET KLM

GEACHTE HEER,

AL-S ANTWOORD OP UW FAX VAN 13 NOVEMBER J.L HET VOLGENDE: Zowel Dig Istha als ondergetekende hebben voor zover ik uit Uw fax begrijp een gedeelte weergegeven van een op zich ingewikkelde bookingsmaterie.

Mijn antwoord aan U heeft zich meer toegespitst of KLM van te voren kan bepalen of het gaat om een gedwongen uitzetting of of niet Bookingen komen op diverse manieren tot stand, veelal Government Travel zoals ik globaal heb aangegeven. Er zijn echter ook departementen die rechtsstreeks booken en dan gebruik maken van de Goverrnment Travel kortingen. Bij deze bookingen kan men zien altijd non/ref. dwz "non refundable" en het departement, Wanneer echter leden van de Marechaussee reizen ter uitgeleiding is de code meestal "jus" omdat Justitie dan betaald.Er wordt ook rechtstreeks geboekt bij de KLM , waarbij wordt aangegeven dat de rekening naar Justitie moet.

Er zijn ook vreemdelingendiensten van Poltiekorpsen in het land die via reisagenten boeken bij de KLM.

Of er sprake is van meereizende ambtenaren is lang niet altijd af te leiden uit de booking.

Concluderend kan worden gesteld dat KLM er in een aantal gevallen via de booking achter kan komen dat er sprake is van vervoer van inadmissibles en begeleide of onbegeleide deportees maar dat de overheid niet aangeeft of er sprake is van een gedwongen uitzetting of niet.

Ik hoop U hiermee voldoende te hebben geinformeerd en voor verdere vragen kunt U altijd bij mij terecht.

Met vriendelijke groet,

T.J. Platenkamp.

P.O. Box 7700,1117 ZL Schiphol Airport

volgendenaar boven