contacht usga terugnaar de homepagina


Presentatie van de Zwaanzinnige Bustour in de Balie


Tijdelijke Autonome Zone Bezoekers van politiek-cultureel centrum de Balie werden zaterdag 13 november om 17.00 uur hevig opgeschrikt toen plots een aanwezige Nigeriaanse man door een ambtenaar van de marechaussee in de boeien werd geslagen en getaped werd afgevoerd. Hier en daar gingen een paar stoelen omver, asbakken vielen om.
De vluchteling verzette zich enigzins maar werd mede in bedwang gehouden door een KLM-stewardess en een piloot. Op hetzelfde moment was een manifestatie gaande van het Transnational Institute Festival of Ideas, At the Edge genaamd. Diverse belangrijke gasten uit het buitenland, waaronder de Oost Timorese Nobelprijswinnaar Jose Ramos-Horta, deden op het festival hun opwachting. In de commotie die het verwijderen bij de bar en restaurant veroorzaakte, wondden een aantal Nigeriaanse gasten van het festival zich op omdat de vluchteling naar Nigeria teruggestuurd zou worden. Na de verwijdering werden KLM-kaarten uitgedeeld die een aantal mensen weigerden aan te nemen. Met dit optreden werd de Tijdelijke Autonome Zone, een live revue van acties, campagnes en initiatieven in het teken van internationale solidariteit, in de Balie afgesloten.


PERSBERICHT 13 november 1999

In het kader van de campagne tegen KLM en het uitzettingsbeleid heeft het Autonoom Centrum vandaag een website geopend over de betrokkenheid van de KLM bij het uitzettingsbeleid. De website is te vinden op: http://www.xs4all.nl/~ac/klm Op de website is veel informatie te vinden over de KLM en het uitzettingbeleid. Daarnaast zijn er de nodige animaties, screensavers en andere gadgets over de KLM te vinden. Mensen die ervaringen hebben met KLM en uitzettingen worden nadrukkelijk opgeroepen te reageren. De website zal de komende tijd regelmatig voorzien worden van verslagen van acties in de campagne tegen KLM en het uitzettingbeleid.

Voor vragen of suggesties: email: ac@xs4all.nl Autonoom Centrum

volgendenaar boven